torsdag 1 april 2010

Street


STREET; Eva Susso

Wow! Eva Susso måste ha hängt extremt mycket på olika dansskolor under sin research inför den nya serien DANSFABRIKEN. Det känns verkligen som om hon vet vad hon skriver om, och det är mycket danstermer och musik i boken.

Vi får bland annat träffa Melina, Marko, Rafael och Terese, som dansar ihop på Dansfabriken. Terese börjar i och för sig inte dansa med de andra förrän i slutet av boken, men hon kommer tidigt in i handlingen.

Melina är en tuff, självständig tjej som lever för sin dans, och hon är riktigt bra. En del av hennes inre styrka kommer av att hennes pappa kommer från Ghana, där hon har en stor släkt, som hon visserligen aldrig har träffat, men som hon ända via pappan känner samhörighet med. Och hon är faktiskt prinsessa! På riktigt! Fast att vara prinsessa i Ghana är inte samma sak som att vara det i exempelvis Sverige. Men det ger Melina en vetskap om att hon har någonting som andra människor inte har. Hon har en annan plats där hon hör hemma, och dit hon kommer att åka inom en ganska snar framtid, där det finns människor som längtar efter att få träffa henne.

Marko är en tuff kille som är en otroligt bra dansare, men som nog ändå sätter tjejer före dansen. Eller i alla fall lika högt. Han och Melina är kompisar och ingenting annat, men de tillbringar väldigt mycket tid tillsammans. Både i och utanför danslokalen. Man kan inte låta bli att gilla Marko, även om han ibland tycks tro att han är Guds gåva till mänskligheten. Han är charmig och snäll, och han dansar med äldre damer på pappans tangokurs utan att knota!

Rafael är nykomling och har flyttat till Bredäng bara för att få dansa. Marko är misstänksam, men Melina tycker om honom med en gång.

Genom deras danstränare får de chansen att uppträda på Gallerian, och de ligger verkligen i hårdträning.

Det ska bli tre böcker i den här serien. Tvåan; FUNK kommer i september och trean; BREAK i januari 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar