onsdag 21 april 2010

Alla har ett hungrigt hjärta


ALLA HAR ETT HUNGRIGT HJÄRTA; Björn Sortland

Ina, som har förstått att hon är gravid, får skjuts till Oslo av Erik. Erik är pappan till barnet, men vet inte om det här när han erbjuder sig att köra Ina. De är inte ett par, utan det ena ledde till det andra under en klassfest, och sedan dess har de inte direkt träffats. Dessutom är Erik ihop med Inas klasskompis Katrine.

Ina känner sig vilse och vet inte hur hon ska hantera situationen. Det viktigaste i stunden är att ta sig till Oslo och träffa Synnöve, en teologistuderande som hon känner stort förtroende för.

Det ges fina personporträtt i den här boken. Ett exempel är relationen som växer fram mellan Erik och Inas lillebror Thomas. Man förstår att Erik är en person med mycket värme och kärlek genom hur han bemöter Thomas. Erik känns för övrigt som en mycket ansvarstagande och trygg människa, vilket är bra. Killen som gjort tjejen med barn kunde ha beskrivits annorlunda.

Jag tycker att ALLA HAR ETT HUNGRIGT HJÄRTA (Springsteen spelas för övrigt i bilen till Oslo) är minst lika bra som VAD ÄR SÅ SKÖRT ATT DET BRYTS OM DU SÄGER DESS NAMN, som kom innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar