torsdag 1 april 2010

Skatans nyckel


Första boken om Kapten Svea heter SKATANS NYCKEL, och är skriven av Jesper Tillberg.

Svea bor i Stockholm och går i femman. Hon är lite udda och har inte så många kompisar, förutom Lorena som i hemlighet nog tycker att Svea är lite märklig. Lorena börjar lite smått träffa de andra, mer rätta, tjejerna i klassen. Dessutom blir Svea utsatt av Linus, en av killarna som bestämmer över fotbollsplanen. Men, egentligen så är nog Linus lite kär i Svea…

Även om Svea känner sig lite utanför ibland så är det inte någonting hon lider speciellt mycket av. Hon är trygg i sig själv och hon har sin farmor, som också heter Svea. De båda Sveorna har alltid haft ett nära förhållande och när farmodern dör (hon ramlar ner från Stockholms slott!) ärver Svea farmoderns gamla hus och allt i (och under) huset.

Sakta går det upp för Svea att hon inte är som alla andra. Hon hör och ser t ex bättre, och så börjar hon märka att människor beter sig märkligt. Som skolsyster och vaktmästaren på skolan.

När Svea och hennes pappa åker ut till farmoderns hus upptäcker Svea fler märkliga saker om sig själv, och hon börjar förstå att hon har en annorlunda uppgift att ta itu med. Spännande bok som slutar med en riktig cliff-hanger!

1 kommentar:

  1. Oj, verkar som en spännande bok ska kolla om jag hittar på biblioteket!
    / Ophelia

    SvaraRadera