måndag 23 augusti 2010

Fallen ängel


FALLEN ÄNGEL; Becca Fitzpatrick

Det här är en bok som, tror jag, kommer att passa de av er som gillar t ex Twilight, House of night och Frost…inga vampyrer och inga varulvar dock. Här är det istället ärkeänglar som står för det omänskliga.

Huvudpersonen är Nora, som plötsligt får en ny bänkkompis på biologilektionerna (lite Twilight, klassrumskänsla där!). Hon känner sig obehaglig tillmods i Patch’s, som killen heter, närvaro, och vet inte riktigt hur hon ska hantera situationen. Trots att han skrämmer henne blir hon mot sin vilja mer och mer intresserad, och får tillslut erkänna för sig själv att hon faktiskt är förälskad.

Som läsare förstår man ganska snart att det är någonting som inte är riktigt som det ska med Patch, men det tar ett tag in i boken innan man förstår vem som är ’the bad guy’. Det dyker nämligen upp två killar till på scenen som verkligen anstränger sig för att vinna Noras och hennes bästa kompis förtroende.

Lite för osammanhängande med ett par osannolika händelser för mycket för min smak, men jag tror som sagt absolut den kommer att gå hem hos många, framförallt tjejer, i åttan och nian!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar