onsdag 25 augusti 2010

Besatt


BESATT; Ann Cassidy

I den här boken får vi möta Elise, som lever tillsammans med sin mamma. Storebrodern sitter i fängelse och pappan är helt och hållet frånvarande.

Elise är förälskad i sin jämnårige granne, Carl, och hoppas att kärleken är besvarad. Carl och Elise tillbringar mycket tid tillsammans och har alltid gjort det. De har alltid varit vänner, och ibland har det hänt saker som gjort att Elise börjat hoppas och tro att de kanske kommer att bli mer än vänner.

När Sandy börjar som ny på skolan och Carl och Sandy blir ett par, tror Elise till en början att det kommer att ta slut lika snabbt som Carls förhållanden brukar göra. Sandy är amerikanska och Elises totala motsats. Hon är öppen och glad och tycker om att umgås med människor och att lära känna nya personer. När Elise så smått börjar inse att det kanske är mycket allvarligare mellan Carl och Sandy än vad hon först trott, börjar hon planera för att få dem att göra slut.

Som läsare anar man att Elise har en något skev bild av verkligheten. I sina försök att sära på Carl och Sandy drar Elise igång en räcka händelser som slutar i katastrof för alla inblandade. Inte minst för henne själv. Det är en sorglig berättelse som visar hur illa det kan gå om man trasslar in sig i lögner och dessutom har oturen på sin sida.

Ann Cassidy är skicklig på att skriva psykologiska thrillers för ungdomar. Hon bygger upp en stämning och man förstår att det kommer att sluta illa, men man vet inte hur illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar