måndag 3 maj 2010

Mord i blicken


MORD I BLICKEN; Lena Lilleste

Det här är den sjunde delen i serien om Tommy och Flisen, och den är minst lika spännande som de andra böckerna.

I den här boken åker Tommy med Flisen och hans mormor och morfar till Teneriffa. De ser fram emot en härlig vecka med sol och bad. Men, det första som händer på flygplatsen är att de träffar sura Gullan som arbetar på skolans expedition. Hon ska till Teneriffa på bröllopsresa...Dessutom hamnar de på samma hotell som Gullan och hennes man Stellan.

Det är en snygg tjej som heter Sophia med på resan. Både Flisen och Tommy blir lite intresserade. Så när Sophia undrar om de har lust att träffa henne sent på kvällen för att gå iväg till en bar hon känner till, så tvekar de inte speciellt länge. Klart de vill hänga med. De väntar tills Flisens mormor och morfar har somnat innan de smyger ut. Men Sophia dyker inte upp. Däremot ser de en man från hotellet som beter sig sig skumt. Han gör affärer, som de tror handlar om knark, med en maskerad man. Precis innan den okände mannen tittar upp och ser rätt på Tommy och Flisen hör de att han säger: If someone sees my face, he must die...

Precis som i de tidigare böckerna är MORD I BLICKEN inte bara en deckare, utan det handlar egentligen lika mycket om andra saker i killarnas liv. Tjejer, föräldrar och annat viktigt.Och precis som i de tidigare böckerna blir man väldigt nyfiken på fortsättningen när man läst den sista meningen i boken.....!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar