torsdag 28 januari 2010

I mästarens skola



I MÄSTARENS SKOLA (Samurajens döttrar); Maya Snow

Den här boken utspelar sig i Japan på 1200-talet och handlar om två systrar som heter Hana och Kimi. Systrarna har två äldre bröder och en yngre. Pappan är en väldigt mäktig man, och de lever ett gott liv där de inte behöver sakna någonting.

Pappan är egentligen inte den som borde ha ärvt den stora egendomen där de bor, för han har en äldre bror som titeln borde ha gått till. Hana och Kimi tycker mycket om sin farbror och sina kusiner och de blir alltid glada när farbrodern kommer på besök.

Men, vid ett besök så händer ngt otrevligt. Farbrodern tar över makten och försöker mörda hela familjen. Systrarna lyckas fly, och klär ut sig till pojkar för att klara sig undan.

Tjejernas pappa har varit noga med att även hans döttrar ska utbilda sig i krigskonst, så de är jätteduktiga med svärd och är starka och smidiga, så det passar in när de låtsas vara pojkar. De gömmer sig på en skola dit man skickar pojkar ifrån hela regionen för att utbildas i olika stridstekniker och i att läsa och skriva. På skolan bor också deras kusin, vars pappa det var som drev flickorna på flykten, men i och med att de är utklädda känner han inte igen dem.

En spännande bok och man lär sig samtidigt lite om Japan och kulturen där. Det finns två böcker till i den här serien; SVÄRDETS VISKNING och ELDENS VÄG och båda två finns här på Båtsman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar