måndag 11 januari 2010

Blod


BLOD; Åsa Strollo-Anderberg

Blod handlar om Ida som är 14 år. Ida är väldigt naturintresserad och hon delar det här intresset med sin pappa David, som är biolog. Hon ser allvarligt på klimatfrågor och går omkring och oroar sig över vad som kan hända och det verkligen blir så illa som många forskare säger.

Över huvud taget så är Ida en tjej som tänker mycket på viktiga saker och som tar ett stort ansvar. Hon trivs bra både hemma och i skolan och har några riktigt bra kompisar som hon känner sig hemma med. Sedan så finns det en kille som Ida är lite intresserad av, men som hon inte riktigt vågar närma sig.

En dag faller hela tillvaron isär när Ida hittar ett brev på sin mammas skrivbord. Det här brevet är från en man som Ida aldrig har träffat eller ens hört talas om. Den här mannen undrar om det inte kan vara så att det är han som är Idas biologiska pappa.

Ida blir så klart väldigt arg och ledsen och hon vet inte riktigt vad hon ska göra. Hon vågar inte fråga sin mamma eller pappa och det tar lång tid innan bestämmer sig för hur hon ska hantera det hela.

David och Ida har så mycket gemensamt så nu känner sig Ida dubbelt sviken av sin pappa. Hon har känt ett väldigt starkt band och känner sig helt enkelt lurad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar