torsdag 14 januari 2010

Audrey


AUDREY; Robin Benway

Den här boken handlar om Audrey, såklart, och det beslut hon tar när hon bestämmer sig för att göra slut med sin pojkvän Evan, som spelar i ett band som precis är på väg att bli ganska stora.

Evan blir upprörd och skriver en låt om hur det gick till när Audrey gjorde slut, och den låten blir en hit. Den spelas först på de lokala radiostationerna, men det hela blir snart mycket större och killarna får göra en stor turné och deras video spelas på MTV.

Livet blir komplicerat för Audrey för hon blir plötsligt lovligt byte. Alla pratar om henne och det kommer påträngande journalister som vill intervjua henne. Hennes kompis däremot tycker det hela är helt OK. De, eller rättare sagt Audrey, blir inbjudna till en massa konserter och releasepartyn. De får presenter och biljetter från alla håll.

Det är en roligt skriven bok, men med en allvarlig underton som till viss del handlar om vad som anses vara viktigt. För en del människor är det viktigaste i livet att synas och att få sina 15 minuter i rampljuset.Den här boken handlar om priset man kan få betala för berömmelse, vare sig man vill bli känd eller inte.

Robin Benway har en hemsida där hon skriver om böcker och musik; http://www.robinbenway.com där man kan gå in och läsa om man blir nyfiken på författaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar