måndag 11 januari 2010

Så blir du populär


SÅ BLIR DU POPULÄR; Meg Cabot

En väldigt rosa bok! Men, säga vad man vill om Meg Cabot. Hon fängslar och man vill faktiskt gärna veta vad som kommer att hända. Detta var nog den bästa Meg Cabot jag har läst.

SÅ BLIR DU POPULÄR är riktigt rolig. Den har en sensmoral, ett budskap, som man ju faktiskt kan lista ut av titeln. Hur viktigt är det egentligen att vara populär? Hur mycket ska man offra av sin personlighet? Sina vänner? Sina ideal?

Det handlar om Steph Laundry som är på minst sagt kollisionskurs med skolans populäraste tjej och kretsen omkring henne. Allt beror på att Steph för flera år sedan när de var 11 år åkade spilla ut en stor dricka över Lauren. Det var ju egentligen inte så farligt i sig, men den här händelsen har vuxit och överdrivits så att alla på skolan säger saker som; Åh var inte en sådan Steph Laundry! Eller; Nu gjorde du verkligen en Steph! Alla använder sig av de här uttrycken, även om de inte har en aning om vem Steph är eller vad hon har gjort.

Steph hittar en bok, en gammal bok från när hennes mormor var ung, som heter just; SÅ BLIR DU POPULÄR. Det är helt enkelt tips och råd om hur man ska bära sig åt för att bli populär. Och det är inte lätt. Massor att tänka på, och man får offra en hel del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar