måndag 25 januari 2010

Afrodite och olyckstrasten


AFRODITE OCH OLYCKSTRASTEN; Ritta Jacobsson

Det här är den fjärde boken om Afrodite. De andra heter;

Afrodite och döden
Afrodite och sveket
Afrodite och hämnden

På Båtsman har vi Afrodite och hämnden förutom den här senaste. De andra två finns på stora biblioteket.

Afrodite åker tillsammans med sin kille Alexander till Alexanders mormor för att hjälpa henne då hon har ramlat ner för en stege och brutit benet. Det händer märkliga saker på herrgården där Ulla, Alexanders mormor, arbetar som trädgårdsmästare, skogsvaktare och allt i allo.

Även om Afrodite och Alexander lovar att inte tränga sig på och störa vid stora huset så kan Afrodite inte riktigt hålla sig därifrån. Speciellt inte efter det att hon sett en tjej i ett källarfönster som verkar behöva hjälp.

Det här en spännande bok som tar upp aktuella ämnen som t ex människosmugggling, men det är inte bara en deckare. Man får också läsa om hur det går för Afrodite och Alexander nu när de blivit ett par, och man får via några tillbakablickar reda på att Afrodite förlorat sin bästa kompis, som också var Alexanders flickvän.

2 kommentarer:

  1. Jätteroligt att du tipsar om Afrodite! I april är det dags för nästa bok, Afrodite och skulden, att komma ut. Just nu sitter jag och fundererar febrilt på vad den sjätte boken ska handla om. Jag tänker så jag tänker så jag tänker...

    SvaraRadera
  2. Kul att du kommenterar! Ser fram emot Afrodite och skulden, lycka till med tänkandet!

    SvaraRadera