onsdag 13 januari 2010

Darkside


DARKSIDE; Tom Becker

En lite mörk Fantasybok. Inga gulliga drakar, snälla gamla spöken eller trollkarlar här inte!

Huvudpersonen heter Jonathan. Han bor i ett stort, gammalt och dystert hus med sin pappa i London. Mamman är försvunnen sedan länge och pappan åker in och ut på sjukhus för sina svåra depressioner.

Vid ett tillfälle när pappan är på sjukhuset så blir Jonathan förföljd av en kvinna som han precis lyckas fly ifrån. Samma dag är det också några hemska typer som bryter sig in i huset när Jonathan är ensam. De vänder upp och ned på stället och Jonathan blir riktigt rädd. Han åker efter att ha hittat några märkliga anteckningar inne på pappans kontor till sjukhuset för att träffa sin pappa.

Det visar sig att det finns ett annat London. Ett Darkside. Det finns övergångar på olika ställen i staden där man kan ta sig emellan de båda platserna.

I Darkside härskar verkligt ruskiga typer. Det var Jack the ripper som grundade Darkside och sedan har det bara fortsatt.

Jonathan är i fara för han har delar av både det vanliga London och Darkside i sig. Hans mamma var ifrån Darkside, vilket gör Jonathan väldigt speciell och det är därför de här ruskiga typerna är ute efter honom.

Det finns än så länge fyra delar i serien och alla fyra finns på Båtsman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar