måndag 1 februari 2010

Kyssen


KYSSEN; JACQUELINE WILSON

Sylvie och Carl bor grannar och har alltid varit bästa vänner, ända sedan de var riktigt små. De är lite udda båda två och håller sig för sig själva i skolan.

Hemma hos Carl har de en Glasbod där han samlar på glas och där de skriver på en serie böcker, ’Glaskrönikorna’ som de planerar att ge ut en vacker dag.

Carl är äldre än Sylvie och väldigt duktig i skolan. Så duktig att han till slut byter skola för att satsa på att komma in på ett av de bättre universiteten. Det blir tufft både för både Sylvie och Carl att skiljas åt, men kanske mest för Sylvie. Carl verkar ha fullt upp med läxor och prov.

Sylvie har nog alltid hoppats att det en dag ska bli så att Carl och hon blir ett par på riktigt. Lika säker som hon är på sina egna känslor, lika osäker är hon på Carls. Det märks att Carl har bekymmer, något som han inte pratar om, vare sig med Sylvie eller sin mamma.

Det här är en bok om kärlek och om brustna hjärtan. Den handlar också om att våga vara sig själv och att man inte kan bestämma vem man ska bli kär i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar