onsdag 10 februari 2010

Svikarens spel, andra inlägget


SVIKARENS SPEL; B.R Collins

Nu har jag läst ut SVIKARENS SPEL, och den var lite annorlunda mot vad jag hade trott.Inte sämre och inte bättre, men annorlunda.

Boken handlar om Michael och Francis som går på samma skola. Michael har bytt skola efter det att han blev utsatt för någonting riktigt otrevligt där han gick tidigare. Han har svårt för att lita på någon överhuvudtaget, och när hans mamma bjuder hem en kille från den nya skolan för att de ska lära känna varandra har han taggarna utåt ifrån första stund.

Men, Francis ger sig inte och till slut så bestämmer sig Michael för att faktiskt våga lita på honom, och de blir vänner. De skapar en fiktiv värld, Evgard, tillsammans. Det här håller de helt hemligt, de är fullt medvetna om vad andra elever på skolan skulle tycka om dem om det kom ut att de arbetade med en låtsasvärld.

Sedan händer det något som gör att Michael tror att Francis svikit honom. Michael blir fruktansvärt sårad och vill inget annat än att hämnas. Det ena leder till det andra och snart är allt omkullkastat.

Parallellt med berättelsen om Michael och Francis så får man följa vad som händer i Evgard. Vissa saker som händer i den fiktiva världen går igen i den verkliga.

Vissa svåra ämnen tas upp i boken; mobbning, översitteri, vuxna som sviker t ex, och hemligheten Evgard är inte den enda hemligheten som vissa personer i boken inte vill ska komma ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar