måndag 7 december 2009

Tystnad, tagning




TYSTNAD,TAGNING; Michelle, Magorian

Den här boken utspelar sig i England, fyra år efter andra världskrigets slut. Henrys pappa dog som hjälte under kriget, samtididgt som han räddar en annan mans liv. Denna händelse formar hela Henrys värld. Farmodern, som bor hos Henry, Henrys mamma, lillasyster och styvpappa, visar på alla tänkbara sätt att ingen annan man är lika bra som Henrys pappa var. Hon har ett finger med i allt, och är inte riktigt att lita på alla gånger.

Att fly undan i mörkret i biosalongen är det som får Henry att orka med tillvaron. Han lever för filmen. Han jobbar extra för att kunna få råd att se alla filmer som körs på biografen i staden där han bor. Om filmerna är barnförbjudna känner han filmintresserade vuxna som tar med honom in.

Den här boken blir verkligen bättre och bättre ju längre man läser. Den blir riktigt spännande och det händer en hel del saker som man absolut inte kunde föreställa sig från början.

Låt er inte avskräckas av att boken har så många sidor! Den går så snabbt att läsa och man kommer in i den så fort, att den inte alls känns speciellt lång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar