torsdag 26 november 2009

Dårhus


Det här är den senaste boken av samma författare som tidigare har skrivit ODJURET och BREVVÄNNEN, som jag har bokpratat om tidigare. Några av personerna i de tidigare böckerna finns också med i DÅRHUS, men man behöver inte ha läst dem innan för att tycka att den här boken är jättebra!

Lexi bor med sin pappa i London och har väldigt lite kontakt med sin mamma som försvann när Lexi och hennes storebror fortfarande var små. På grund av vissa omständigheter så måste Lexi tillbringa lite tid hos sin mamma och den man hon snart ska gifta om sig med.

Det börjar inte alls bra. Lexi blir osams med både mamman och Owen, som mammans kille heter. Sedan smiter mammans hund när Lexi är ute med den och hon kan inte hitta den igen. Hon ger sig, tillsammans med Owen, iväg ut för att leta efter den och hamnar då vid ett ställe som lokalt kallas för Dårhuset. Det är ett ställe med riktigt dåligt rykte som har fungerat som ett vårdhem för psykiskt sjuka, och efter det som flyktingförläggning. Numera står det tomt. Tror man...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar