torsdag 26 november 2009

Glöm mig inte


GLÖM MIG INTE; Anne Cassidy

Det här är en riktig spänningsroman. Den utspelar sig på två tidsplan. Dels är det nutid med Stella som bor i en förort utanför London tillsammans med sin mamma. Dels får vi veta vad som hände en kväll när Stellas mamma Terri var ung.

En kväll försvinner det en liten flicka från sitt hus på Stella och Terris gata. Hon är kidnappad och man kan inte hitta några spår. Den lilla flickans familj har en del problem, så grannarna vet inte riktigt vad de ska tro? Kanske har de själva varit slarviga och glömt flickan någonstans?

Det visar sig att poliserna är väldigt intresserade av vad Terri hade för sig den kvällen som det hände. Stella upptäcker att mamman inte är helt uppriktig i sina svar, och när hon hittar några gamla foton så ställer hon sin mamma mot väggen.

Hon får veta att det hände någonting liknande när hennes mamma var barnvakt en gång för länge sedan. Flickan hon passade försvann spårlöst. De var ute i skogen på en utflykt och somnade. När Terri vaknade var barnet borta. Hon hittades aldrig och till en början misstänkte polisen att Terri var inblandad i flickans försvinnande.

En mycket spännande bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar